De ce grup de dezvoltare personala?

Grupurile de dezvoltare personala sunt in general formate dintr-un anumit numar de membri(grupul organizat de mine are 6 membri) plus moderatorul, consilierul de dezvoltare personala. Este o modalitate de a lucra tu cu tine sub coordonarea consilierului. Intr-un grup de dezvoltare participantii au ocazia de a-si identifica automatismele zilnice, sursa dificultatilor cu care se confrunta, au sansa de a invata cum pot face alegeri noi care sa le schimbe viata.

In cadrul acestor intalniri se asigura un cadru securizat unde nu sunt permise criticile si etichetarea. Toti membrii grupului trebuie sa isi dea acordul de respectare a angajamentului de confidentialitate asupra discutiilor si exercitiilor desfasurate in timpul intalnirilor.

Toate intalnirile vor fi pline de provocari deoarece te vor scoate din zona de confort.

Acest grup este benefic tuturor celor care isi doresc sa isi creasca stima de sine, sa invete sa fie asertivi, sa isi imbunatateasca relatiile de cuplu sau relatiile cu colegii de serviciu, vor sa poata vorbi liber in public, tuturor celor care vor sa scape de anxietate sau depresii usoare, celor care vor sa scape de stres sau care, pur si simplu, isi doresc sa se cunoasca mai bine.

Beneficiile participarii la un astfel de grup sunt:

  • Intelegi mai bine ce se intampla cu tine.
  • Te familiarizezi cu o serie de tehnici pe care le poti pune in aplicare daca doresti sa schimbi ceva in viata ta.
  • Inveti sa iti gestionezi altfel emotiile pentru a putea fi mai echilibrat.
  • Iti descoperi resursele interioare.

Grupul este de preferat sa aiba intalniri saptamanale si isi va desfasura activitatea pe o perioada de 6 saptamani. Fiecare intalnire va dura in medie cam 3 ore.